Maak een autoritje in de buurt en je zal verschillende woningen met pleisterwerk (crépi) tegenkomen. Waarom is deze gevelbekleding zo populair? Wel, gevelbepleistering biedt allerlei voordelen.

Een belangrijk voordeel vinden we bij renovaties. Pleisterwerk is ideaal om beschadigde gevels te verbergen. Natuurlijk moeten grote scheuren of vochtproblemen eerst opgelost worden. Daarnaast is gevelbepleistering perfect geschikt om oude woningen een nieuwe uitstraling te geven. U kan bijvoorbeeld een rijwoning uit de jaren ’60 omtoveren in een modern gebouw.

Daarnaast zorgt gevelbepleistering voor extra bescherming. Het materiaal is namelijk waterdicht. Tegelijkertijd kan waterdam van de binnenzijde van de woning probleemloos zijn weg naar buiten vinden.

Nog een voordeel van pleisterwerk op gevels is de grote keuze aan afwerkingen en kleuren. Alle mogelijke kleuren zijn beschikbaar. Er is dus voor ieder wat wils.

Tenslotte zijn deze werken – zeker bij een renovatie – het ideale moment om extra isolatie aan te brengen. Uw woning krijgt niet alleen een opfrisbeurt, uw verwarmingskosten worden ook verlaagd.